Home Geluk Waar moet ik in godsnaam beginnen bij het leven van mijn dromen?

Waar moet ik in godsnaam beginnen bij het leven van mijn dromen?

by Renske Reniers
Waar moet ik in godsnaam beginnen bij het leven van mijn dromen?

Het is vrijdagochtend als ik een beetje moe wakker word in een bed dat staat in een huis van de ouders van mijn vriendin. Ik ben er al vaker geweest en dus voel ik me vrij om een kop thee te pakken en in de tuin te gaan liggen.

Ik voel de inspiratie om een tekst die ik gister doorkreeg van diezelfde vriendin ‘it’s you that matters’ op te schrijven en er een foto van te maken hier in de prachtige tuin. De foto past precies bij de tekst die ik gister, toen ik lag te zonnen na een coachsessie doorkreeg.

Even later lees ik op de facebook pagina van Fran Tielemans (ik hou van haar energetisch journaal als een soort van bevestiging en herkenning van wat ik soms intens kan voelen)  dat het vandaag Zomerzonnewende is; (de langste dag van het jaar) en een goed moment  om eens stil te staan bij waar je verandering wilt in je leven EN wat je tegenhoudt om je dromen te leven

Ik weet wat mijn droom is. Mezelf zijn (en blijven en doen wat er nodig is om dit te kunnen zijn en blijven) en mijn kennis en ervaring en wijsheid en inspiratie over deze zoektocht naar het volgen van je dromen en je passies en talenten te delen. Omdat ik weet en voel hoe mijn leven positief is veranderd sinds ik ervoor heb gekozen om mezelf en dus mijn dromen serieus te nemen. Dat ik me blij en vrij en vervuld en dankbaar voel en dat ik daardoor allerlei dingen op mijn pad krijg die tof zijn en goed voelen.

Vriendin L. Duwt na het ontbijt een boek in mijn handen ‘Op de tweesprong van moeten en willen – wat doe je en wat wil je echt‘, geschreven door Elle Luna. Ik voel de inspiratie om te schrijven. Mijn hart maakt een sprongetje want ik heb deze schrijf flow al een tijdje niet gevoeld.

Ik wil in deze blog die dingen met je delen die mij bezighouden, dat wat ik heb ervaren tijdens het beantwoorden van de vraag ‘Waar moet ik in godsnaam beginnen met het leven en volgen van mijn dromen?’

 

  • Wat is je een droom? (Iedereen heeft dromen, daar ben ik van overtuigd).Mijn droom begon met een idee. 4 jaar geleden. Ik voelde het vanuit mijn tenen. Inspiratie. Ik wilde er alles van weten. Leek bezeten door dit vage idee dat Wijs en eigen heette. Dit idee bracht allerlei nieuwsgierigheid en gevoelens met zich mee waarvan ik aanvankelijk bang was er iets mee te doen. Het leek er namelijk heel anders uit te zien dan mijn leven er toen uitzag. Lees: angst voor het grote onbekende of: de tweesprong.

 

  • Hoe ziet deze droom eruit? Hoe voelt het als jij jouw droom waarmaakt? Wie ben je dan? Waar woon je? Welke kennis en talenten heb je opgedaan en wat zet je in? Nadat ik van de eerste schrik was bekomen en mijn droom probeerde te negeren (want dat is wat er gebeurd en gebeurde; alsof een stem zei; ‘Hoe graag wil je dit?’), bleef ik van alles en nog wat tegenkomen wat me inspireerde en leek te herinneren aan mijn droom. Mijn droom gaf mij inspiratie en gaf me de moed om door te gaan.Ik verzamelde informatie door boeken, films, quotes, cursussen, opleidingen, trainingen, gesprekken, wandelingen, meditatie. Ik maakte mijn droom steeds concreter. En telkens wanneer ik meer in mijn kracht kwam te staan, leek ook mijn angst te groeien.

 

  •  Wie of wat houdt jou tegen om jouw droom werkelijkheid te maken? Joe, mijn eigen angsten. Natuurlijk. Of ik het wel kon. Of ik het waard was. Wie er in godsnaam op mij en mijn dromen zat te wachten.

 

  • Wat is er als eerst nodig? Ik had rust nodig. Totale rust. Ik ging op onderzoek uit naar mijn angsten. Ontdekte dat dit oude gekwetste en verdrietige en boze kindstukken waren. Op het moment dat ik hier was aanbeland,  kon ik niet anders dan alle stekkers eruit trekken. Ik was doodmoe. Op. Verdrietig. Overprikkeld. Ik stopte met werken en dat roepte veel weerstand op. Maar ik kon niet anders. Ik voelde dat het niet anders kon. Dat als ik dit nu niet zou doen, ik voor altijd mijn angsten de overhand zou geven.

 

  •  Spreek je droom uit naar zoveel mogelijk mensen en zet de eerste stappen♡. Wat er gebeurd wanneer je vanuit je tenen voelt en kiest, is magisch. Het is alsof je jezelf toestemming geeft en het leven zegt ‘welkom thuis’ en er opeens allerlei situaties,  mensen, kansen op je pad komen die je helpen bij het uitwerken en leven van jouw droom (zelfs en juist als het moeilijk voelt).

Een paar geruststellende woorden uit mijn eigen ervaring;

Je hart weet het. Je voelt het zelf. Zoek de stilte op. Ga op zoek naar dat wat jou helpt om bij je gevoel te komen. Luister niet teveel naar anderen. Je kan ze slechts als inspiratie gebruiken.
Het zal soms moeilijk en pijnlijk voelen. Het leven zal je uitdagen om juist op deze momenten te (blijven) staan en laten zien waar je nog meer zelfvertrouwen mag ontwikkelen.
Het is het waard om jouw hart te volgen. Jij bent het waard om jouw dromen te leven.
Jij bent zelf degene die daarvoor kan kiezen. Elk moment weer.

Voel jij je geroepen?
Renske@wijseneigen.com

You may also like

1 comment

Nicole 21 juni 2019 - 23:55

Prachtig 🙏🏻

Reply

Leave a Comment