Home Wijsheid Pauze

Pauze

by Renske Reniers
Pauze

Alsof het leven tussen je vingers glipte. Het was de wereld om je heen die altijd zo mooi was geweest. De wereld die jou kansen bood die je maar al te graag wilde benutten. Zekerheden en vanzelfsprekendheden die de kwaliteit van jouw leven tot nu bepaalden.

Er is een stuk donker verleden wat je met je meedraagt. Steeds vaker hangen donkergrijze wolken boven je hoofd die je confronteren met waanzin en je weghouden bij de dingen die zo mooi zijn in jouw leven. Deze gedachten werden patronen, alsof je onbewust op pauze hebt gedrukt. De wereld om je heen ging door, terwijl jij een machteloze toeschouwer werd en de controle en de grip verloor. Even was je bang dat je leven voor altijd op pauze zou blijven staan.

En toen was daar het moment. Alsof je in een glas keek waarin je van een afstandje naar jezelf keek en dingen weer mooi en helder werden. Je stond op en wist dat je de wereld om je heen niet kon veranderen, maar wel de manier waarop je naar dingen kijkt.

Liever een tijd op pauze dan op stop drukken. Onbewuste patronen sluipen naar de oppervlakte en steeds vaker schijnt er een straaltje zonlicht in jouw donkerste stuk vanbinnen. Donkergrijze wolken maken stilaan plaats voor zonnestralen en zullen de kwaliteit van jouw leven beetje bij beetje opnieuw bepalen.

‘ Darkness cannot drive out darkness, only light can do that.  Hate cannot drive out hate, only love can do that.’ –  Dr. Martin Luther King JR.

Hoe donker het leven soms ook lijkt, iets dat heel normaal is, zeker in deze wintermaanden waarin we letterlijk worden geconfronteerd met veel grijs en grauw in onze omgeving, maar onthoud: zonder het donker zouden we het licht niet kunnen ervaren.

Een ode aan de pauzeknop.

Een ode aan het donker.

Een ode aan de struggels.

Een ode aan de twijfels.

Je wereld wordt er hoe dan ook mooier van, dat beloof ik je.

Liefs,

Renske

renske@wijseneigen.com

 

 

 

You may also like

1 comment

http://feedingkids.tv 12 september 2019 - 07:47

thank you for this post, I am a big big fan of this website would like to keep updated.

Reply

Leave a Comment