Home Geluk Bezieling, zingeving, bezielingscoach; wat is dat (en wie ben jij eigenlijk)?

Bezieling, zingeving, bezielingscoach; wat is dat (en wie ben jij eigenlijk)?

by Renske Reniers
Bezieling, zingeving, bezielingscoach; wat is dat (en wie ben jij eigenlijk)?

Oké. I get it. Ik snap dat de term bezielingscoach wellicht wat verwarring en vragen bij je oproept. Ik wil je graag een kijkje achter de schermen geven, zodat je een beter beeld krijgt bij wat ik doe en waarom ik schrijf over dingen waaraan je misschien zelf nog niet hebt gedacht.

Een paar maanden geleden had ik een toffe netwerk- date, het was met een man die voor grote groepen mensen spreekt over wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij spreekt met name voor hulpverleners; mensen in de zorg én om een lang verhaal kort te maken – zei hij iets waarin me heel erg kan vinden. ‘Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen hoogopgeleid is (en coach/psycholoog/therapeut – en dat is ook nodig, gezien de wachtlijsten en het aantal mensen dat kampt met psychische klachten) maar wat me opvalt is dat kennis, theorieën en protocollen vaak in de weg staan bij het maken van contact, terwijl oprecht contact de vertrouwensband juist ten goede komt én mensen zich daardoor gezien en gehoord voelen én dat hierin een grote stap naar heling en transformatie ligt’. Dat vind ik doodzonde, zei hij, en het voelt als mijn missie om daar iets aan te doen.

Wat vraagt dat dan? Authenticiteit, aanwezig zijn, mens – tot – mens contact, niet-weten, een open houding, verbinding maken met elkaar, confrontatie, liefdevolle woorden, bemoediging, acceptatie, mildheid en ga zo maar even door.

Dit is voor mij de kern van mijn werk als bezielingscoach. Ik werk met wat er op dit moment is. Niet met wat er gister was tijdens het maken van je huiswerk (tenzij je dat wil vertellen en dat nu speelt). Ik werk met jouw verlangens (die vaak verstopt liggen onder allerlei overtuigingen, angsten, patronen waarvan je zelf waarschijnlijk niet doorhebt dat je ze hebt) en tussendoor houd ik vooral veel contact met mezelf en gebruik ik dat wat ik voel of zie gebeuren als brandsttof voor het gesprek.

Ik geloof ook dat jij zélf heel goed weet wat je te doen hebt en ik help je om daarbij te komen. Dit doe ik door verschillende methoden en technieken; voice dialogue, ceremonies, rollenspellen, opstellingen, intuïtieve oefeningen, doorvragen, stiltes laten vallen, energetische oefeningen, vergeving, innerlijke dialogen, meditatie, visualisatie en wat er in me opkomt en wat er ontstaat.

We onderzoeken, lachen en huilen samen.

Na elk gesprek stuur ik een uitgebreide evaluatie mail en daarin geef ik je opdrachten (of ik herinner je aan de opdrachten die je aan jezelf hebt gegeven) en we hebben tussentijds – wanneer je wilt – contact via de mail, whatsapp, we bellen of ik stuur je spontaan een voice berichtje.

Het grappige is – toen ik net begon met coachen – hield ik me vooral vast aan een plan/idee en inmiddels laat ik het stramien steeds vaker los en werk ik met wat er is en juist dát blijkt te werken.

Ik ben dankaar dat ik dit werk mag doen én het voelt als mijn missie om jou in contact te brengen met je authentieke zelf. Ik gun iedereen een coach/therapeut/mentor; iemand die meedenkt, die zich oordeelloos opstelt; iemand die luistert naar datgene wat jij wellicht al heel lang niet hebt durven vertellen, iemand van wie je kan leren; die je een schop onder je kont geeft; iemand die je op nieuwe ideeën brengt; iemand die je je blinde vlekken in laat zien; iemand die een liefdevolle spiegel voor je is, zodat jij je rustiger, authentieker, krachtiger, wijzer en eigen voelt.

Ben je er klaar voor om de sprong te wagen (of een bakkie te doen, wandeling te maken of een energetische massage te ondergaan?)

Let’s connect,

renske@wijseneigen.com

En oh ja, hier lees je meer over mij.

You may also like

Leave a Comment