Home Blog 5 dingen die je móet weten die je waarschijnlijk bent vergeten

5 dingen die je móet weten die je waarschijnlijk bent vergeten

by Renske Reniers
5 dingen die je móet weten die je waarschijnlijk bent vergeten

1. Jij bent belangrijk

Ik weet dat je soms twijfelt aan je eigen waarde. Ik weet dat je soms zo bezig bent met het vragen naar liefde en bevestiging, ook als je het zelf niet eens door hebt én dat mag. Jij bent belangrijk.

2. Jij hoeft je aan niemand te verantwoorden

Ik kan je niet vaak genoeg vertellen (ook al weet ik dat je het weet of denk jij dat je het weet) dat jouw leven van jou is. Ook al voelt het soms alsof je aan alles en iedereen een verantwoording schuldig bent. Dit heb je jezelf vertelt. Je mag doen waar jij je goed bij voelt. Dus, wat wil je nu doen?

3. Je mag hulp vragen

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik herhaal: je hoeft het niet alleen te doen. Sterker nog, je kan het niet alleen. Ook al denk je van wel en wil je dat graag en heb je het idee dat je het alleen móet doen. Wees dapper. Ga op zoek naar mensen die je kunnen helpen. Waarmee je je kunt verbinden. Samen kom je een stuk verder.

4. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt

Ik weet dat je soms worstelt. Dat je je met tijden vreselijk kan voelen. En dat je daarbij vergeet wat het allerbelangrijkste is: dat jij je goed voelt. Dus mocht je op een dag of moment je niet goed voelen – vraag jezelf dan af ‘wat heb ik nu nodig?’ en wees dan zo dapper om daar gehoor aan te geven.

5. Je mag soms een beetje ‘gekke’ dingen doen

Ik weet dat je soms gekke ideeën en/of gekke trekjes hebt (of misschien heb je ze heel diep weggestopt). Van die dingen waarvan je glimlacht van oor tot oor en die dingen waarvan je bang bent dat anderen je gek zouden vinden als ze hardop benoemt. Welke gekke dingen staan er op jouw lijstje? Welk gek deel van jezelf heb jij diep weggestopt waarvan het hoog tijd is dat deze uit de hoek mag komen?

Zijn er nog meer dingen die we moeten weten en waarschijnlijk zijn vergeten?

Liefs,

Renske

You may also like

Leave a Comment