Home Blog 2018 krachtig afsluiten, doe je met me mee?

2018 krachtig afsluiten, doe je met me mee?

by Renske Reniers
2018 krachtig afsluiten, doe je met me mee?

Het einde van het jaar nadert. De begin van de feestdagen zijn in zicht. Voor velen een tijd van warmte, (te veel) lekker eten en drinken, samenzijn, cadeaus en gezelligheid. Een mooie tijd om net voor deze drukke dagen stil te staan bij het afgelopen jaar. Doe je met me mee?

  • Welk thema stond voor jou in 2018 centraal?

2018 was voor mij een jaar waarin ik mezelf op verschillende vlakken heb mogen leren kennen (en heel veel mooie en confronterende lessen heb mogen leren). Als mens, als coach, als geliefde, als zus, als vriendin en als startend ondernemer. Een jaar dat voor mij vooral in het teken stond van persoonlijke ontwikkeling en groei. Het voelt alsof ik langzaamaan uit mijn cocon ben gekropen.

  • Waarin ben jij het meest gegroeid?

Ik heb stapje voor stapje mijn eigen angsten en onzekerheden onder ogen willen zien – en wat nog veel belangrijker is, is dat ik dit mocht ervaren en voelen, zodat ik nu steeds vaker in mijn kracht durf te staan. Eeuwig dankbaar aan de meest inspirerende opleiding tot Bezielingscoach en al mijn lieve medestudenten en iedereen die ik dit jaar ben tegengekomen.

  • Welke lessen zijn je het meest bijgebleven?

Dat is voor mij het durven uiten en delen van mijn oprechte gevoelens. Waar ik voorheen de overtuiging had dat ik alles vooral alleen moest oplossen of dat anderen mij raar of gek zouden vinden als ik mezelf zou laten zien – is het echt met hakkelen en stotteren in het begin en soms nog steeds – een enorme les geweest. En dat regelmatig stilstaan (tegen beter weten in van mijn gedachten en overtuigingen daarover) zoveel goeds doet. Ik gun mezelf steeds vaker rust en ruimte om stil te staan; waardoor ik steeds dichterbij mezelf kom, voel hoe het met mij gaat en wat voor mij (op dat moment) belangrijk is.

  • Wat is je mooiste herinnering van 2018?

Ik merk dat wanneer ik dit opschrijf en er tijd voor maak om erover na te denken, dat ik heel veel mooie herinneringen heb gemaakt in 2018 (ik hoop jij ook!)! Een greep uit de collectie: Op bezoek bij reisvriendin A. in Parijs. Een kampeerweekend met vriendin L. Een vakantie op Terschelling met mijn fijne familie. Een weekje Spanje waar ik met papa en mama oneindig veel mooie momenten heb mogen beleven. Samen met mijn zusje mijn moeder meegenomen naar Porto voor haar 60e verjaardag. Afgestudeerd als Bezielingscoach.  Onwijs veel mooie mensen mogen ontmoeten en oude vriendschappen herontdekt.  Stukjes meelopen in het proces van anderen.  Mijn baan opgezegd. Verhuisd naar Breda. Nieuwe dingen geprobeerd: gitaar spelen, Aum meditatie, vrouwencirkels, verschillende cursussen en trainingen bijgewoond, meditatieavonden en kaarten ontworpen. Mijn nieuwe passie als trainer (bij Young Impact) ontdekt. Fijne, open gesprekken met dierbaren. Openstaan en vertrouwen hebben in het leven!

  • Wat laat je achter in 2018?

Heel graag laat ik mijn onzekerheid achter. Niet dat ze er helemaal niet meer mag zijn, maar niet meer zo in de mate dat ik gevangen zat in mijn eigen angsten en dat deze mij onbewust klein hebben gehouden.

  • Wat neem je mee naar 2019?

Ik neem Liefde, verbinding, groei, creativiteit en (innerlijke) vrijheid mee naar 2019!

Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw jaar is geweest, wil je een reactie achterlaten onder deze post? Of anders mag je me mailen naar renske@wijseneigen.com

Ik wens je hele mooie dagen en dat in 2019 al jouw wensen en verlangens uit mogen komen!

Liefs,

Renske

You may also like

Leave a Comment