Home Vrijheid We hebben geen idee en dat is heerlijk!

We hebben geen idee en dat is heerlijk!

by Renske Reniers

foto van Renske Reniers.Het is zaterdagmiddag iets nadat het middaguur heeft geslagen. Om me heen zie ik verdwaalde bovensloters op hun telefoon spieken hoe ze het snelst op hun volgende feestbestemming komen. Ik zie er verdwaald uit; half hippie, half mens en ze bieden me een biertje aan. Dat heb je nodig. Ze hebben gelijk. De hele treinrit maken ze grapjes die door de mede treinreizigers aanstekelijk worden gevonden. Er wordt op weg naar de volgende bestemming uit veldflessen alcohol gedronken.

Ik ben in Kruikenstad waar mijn als gebakken paasei vriendin op me staat te wachten. We smeren make- up op onze gezichten – verbloemen de herinneringen van de avond daarvoor, stappen in de bus met een flesje Schrobbelaer en komen kotsmisselijk aan. Er zijn twee dingen die je nu kan doen, zeg ik tegen mezelf, of je pakt een biertje of je gaat rechtsomkeert. Op straat dansen we een paar uur; we hossen en springen en als mensen vragen wat we in godsnaam aan het doen zijn zeggen we dat we het niet weten. We proostten zonder iets te zeggen met een gelukzalige blik. We dansen tot het donker wordt op plekken waar ik in het licht nog nooit geweest ben.

Met een moe maar voldaan gevoel stap ik ’s avonds in de trein. Muziek klinkt door mijn oortjes en herinneringen spelen zich af in mijn gedachten; Wat is het heerlijk dat je even geen idee hebt wat je aan het doen bent; gewoon de boel de boel laten voor een paar dagen per jaarEn ik dacht nog wel dat ik er niets aan zou vinden.  Ik hos vandaag vrolijk verder.

ALAAF!

You may also like

Leave a Comment