Home Vrijheid In je eigen kracht!

In je eigen kracht!

by Renske Reniers
In je eigen kracht!

Al vanaf dag 1 dat ik bij mijn baantje in Australië startte ben ik eerlijk geweest over mijn plannen. ‘Mijn visum loopt tot eind oktober, maar ik wil graag  in september mijn familie zien in Spanje’ is wat ik zei en bij dit idee ben ik gebleven. Ik boekte tickets en leefde naar dit moment.

Altijd een keuze

Voor mij werkt het om te weten waar ik aan toe ben; hoe lang ik ongeveer ergens van plan ben om te blijven. Ik vind vrijheid heel belangrijk, maar als ik voor mezelf een tijd instel, dan kan ik in die tijd alles van mezelf geven. Dit werkte dus ook zo bij het baantje in het restaurant. De eerste weken waren lastig; collega’s waren onvriendelijk en ook de lokale bewoners gaven me niet bepaald een warm welkom. Dit vond ik in het begin heel lastig, omdat ik dit niet gewend was. Even stelde ik mezelf de vraag waarom men in godsnaam zo onvriendelijk tegen mij was? Al snel besefte ik dat dit mijn les was én dat dit gedrag alles over die ander en niet over mij zei. Ik wist namelijk dat ik mijn werk goed deed en dat ik mijn best deed. En er is mij altijd geleerd dat je niet meer kan doen dan je best. Ik dacht; ik kan op twee manieren handelen A) hun gedrag overnemen en onvriendelijk en ongelukkig naar mijn werk gaan of B) in mijn eigen kracht staan én het gedrag van anderen bij hun laten. Hoewel A heel verleidelijk was, en iets wat ik altijd had gedaan, besloot ik ervoor om B te kiezen. Dit voelde zo goed en krachtig én na een tijdje veranderde alles.

Een nieuwe challenge

Men zag dat de onvriendelijkheid mij alleen maar vriendelijker maakte en dat ik me door hun gedrag niet liet beïnvloeden, dus draaiden zij bij. Het werken werd leuker en leuker en men draaide bij; ze wilde meer van mij weten en een paar weken voor mijn aangekondigde vertrek wilde ze niet dat ik wegging. Ik stond voor een nieuwe challenge, want elke dag kreeg ik van meerdere mensen te horen dat ze het zo jammer vonden als ik zou gaan en dat ze me heel graag wilde houden. Ik kreeg aanbiedingen dat men mijn tickets wilde betalen én dat ze mijn hulp echt heel erg konden gebruiken tijdens een evenement aan het einde van deze maand. Weer stond ik voor een keuze A) ingaan op deze pogingen of B) bij mijn eigen plannen blijven. Weer koos ik voor B, wat tot een aantal teleurstellingen en soms onvriendelijke reacties leiden.

Dit zette me aan het denken. Het is namelijk zo gemakkelijk om je te laten leiden door de emoties en meningen van anderen, wat vaak de meerderheid is. Terwijl het zo belangrijk is om in je eigen kracht te staan en dichtbij je hart te blijven.

Wijs en eigen ‘in je eigen kracht’ tips;

  • Neem afstand van de situatie en visualiseer in een stille omgeving op de situatie, wat is er gebeurd?
  • Hoe voelt dit voor jou?
  • Wat wil jij zelf? Wat voelt goed?
  • Bedank mensen en situaties. Hardop of in jezelf. Bedank ze voor de lessen en alle situaties.
  • Maak voor jezelf een beslissing en kom later terug op de situatie.

 

You may also like

1 comment

Anita 16 augustus 2016 - 12:40

Renske
Je doe het goec de keuzes die maak moeten goed voelen bij je zelf
Wat een ander daar ook van vindt jij moet je gelukkig voelen

Top meid

Reply

Leave a Comment