Home Geluk Simpelweg gelukkig zijn

Simpelweg gelukkig zijn

by Renske Reniers
Simpelweg gelukkig zijn


Tranen van geluk | 
Tranen rollen over mijn wangen. Deze tranen zijn van geluk. Ik kijk om me heen en zie bomen en bergen. De zon schijnt door de wolken en de bomen heen. Eindelijk heb ik een dag vrij, na zo’n 50 uur te hebben gewerkt in een dag of zes. Vanmorgen deed ik een yogasessie samen met mijn huisgenoten. We ontbeten samen, voor ik op weg ging naar het huis waar ik op dit moment verblijf. Ik ben gevraagd om op een huis te passen van vaste gasten in het restaurant waar ik werk. Ze gunde mij rust en ruimte, omdat ik zo hard en veel werk. Vanmorgen vertrokken zij naar hun vakantiebestemming en ze hadden een lieve kaart achtergelaten om mij alvast te bedanken voor mijn tijd en moeite.

Gister was ik ook vrij en ging ik naar het strand samen met een vriendin. We stopten bij verschillende tweedehands winkels en dronken koffie onderweg naar onze strandbestemming. We verdwaalde ergens in een dorpje en besloten, aan de kant van een weg, luidkeels Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler te zingen. Op het strand dansten we in de zee en zagen we vinnen van walvissen naar ons zwaaien. De wereld stond even stil en we dansten verder van geluk.

Vanmorgen besloot ik mijn huis schoon te maken en vervolgens werd ik gebeld door een van mijn huisgenoten; het huis had opeens een fijne, nieuwe energie en hij bedankte me voor de moeite. Ik denk aan mijn vrienden en familie in Nederland en besloot voor hen een filmpje te maken (dat doe ik soms, om ze mee te nemen op mijn reis).

Ik luister naar Spirit Bird van Xavier Rudd, een liedje dat een van mijn beste vriendinnen aan mij doet denken. De zon schijnt zo mooi naar binnen en het huis is gevuld met de geur van brandend wierrook. Ik glimlach naar mijn computerscherm en denk aan een jaar geleden en hoe alles zo veranderd is.

Dankbaar ben ik voor elke adem,

voor elke dag,

Dankbaar ben ik voor alle mensen,

die een kleine of grote rol spelen in mijn leven,

Dankbaar ben ik voor het leven,

het moois en minder moois dat het mij biedt

Dankbaar ben ik voor alle lessen,

die ervoor zorgen dat ik zo intens geniet!

Angst heeft in mijn leven plaatsgemaakt voor vertrouwen en dankbaarheid overwint (tot nu toe) elke situatie!

Ik ben heel benieuwd waarvoor jij op dit moment dankbaar bent in jouw leven?

You may also like

Leave a Comment